Skip to main content

Onderhoud CSM Rubberdoek

Door Achilles CSM Rubberodke op een goede manier te verwerken, op te slaan en goed te onderhouden verlengt u de levensduur van uw eindproduct.

Algemene aanbevelingen

Hieronder kunt u algemene aanbevelingen vinden voor de toepassing  van Achilles CSM rubberdoek (Hypalon®) voor de productie van opblaasbare boten. De  vermelde informatie is alleen bedoeld om als algemene richtlijn te worden gebruikt, de productie van het eindproduct zelf en de uitvoering hiervan is de verantwoordelijkheid van de fabrikant.

Aantekeningen voor het snijproces

CSM Rubberdoek (Hypalon®) van Achilles CSM rubberdoek heeft een garantie van 5 jaar, maar zonder overlegging van het registratiedocument is de in de overeenkomst verstrekte garantie niet van toepassing. Daarom is de bovenstaaande productadministratie een harde eis, wij vragen u hiervoor zorg te dragen.Het wordt aanbevolen om een ​​boot uit één rol te maken. Registreer het rolnummer van het materiaal dat is gebruikt voor de fabricage van de boot.

Achilles CSM Rubberdoek wordt bestrooid met zetmeelpoeder om te voorkomen dat de stof tijdens het snij en fabricageproces blijft plakken. Het zetmeelpoeder is niet schadelijk voor het menselijk lichaam.

Het is mogelijk om het zetmeel met de doek af te vegen, maar het wordt aanbevolen om het te laten staan ​​en door te gaan met snijden en fabriceren, omdat dit het daaropvolgende productieproces niet verstoort.

Bij de productie wordt bij Achilles per rol één plek gekozen voor inspectie van de vervorming van de stof en het resultaat wordt opgeschreven op het defecte inhoudblad. Acceptatiecriteria voor de vervorming gereguleerd 80% binnen 3 cm, 20% binnen 5 cm per 1 partij (1.000 m) voor de specificatie.

Vervorming van de stof leidt soms tot verdraaiing van de boot. Vervorming van de stof betekent dat schering en inslag niet in een rechte hoek worden gekruist. Overmatige vervorming kan het draaien van de buis veroorzaken, wat resulteert in problemen bij het lijmen van de buis met spiegel en FRP-basis.

Als de inherente kenmerken van CSM-stof is kleine vervorming onvermijdelijk. Houd daarom rekening met de afstelling van de gedraaide buis tijdens het productieproces.

Opmerkingen voor polijsten

Het polijsten van het materiaal voor verwerking is erg belangrijk. Als het polijsten te sterk is, kan het basismateriaal van de stof worden blootgesteld en neemt het risico op luchtlekkage toe. Aan de andere kant kan bij onvoldoende polijsten onvoldoende lijmkracht worden verkregen.

Veel testen, trainen en afstellen is nodig om het polijsten goed te beheersen.

Bij de productie van Achilles opblaasbare boten wordt de stof gepolijst met een flapwiel van # 80 (korrelgrootte) op een handboormachine met 20.000 tpm of langzamer.

Opmerkingen over de hechting

Een verscheidenheid aan factoren, zoals de dikte van de lijm, het gebruikte mengmiddel en de droogtijd, enz., Beïnvloeden de hechtsterkte, zorgvuldigheid is bij de selectie van de hechtingsmethode.

Als u reeds ervaring heeft met de hechting tussen rubbers of tussen rubber en andere materialen pas dan dezelfde aanpak toe met dezelfde lijm en dezelfde methoden.

Ter referentie, als voorbeeld van het lijmmiddel dat wordt gebruikt bij het verlijmen van  Achilles CSM rubberdoek, wordt de volgende voorwaarde gepresenteerd.

Met inbegrip van deze voorbeelden, bij het selecteren van de lijm, gelieve van tevoren te testen en de geschiktheid van uw selectie te controleren.

  • Lijmmiddel: BOSTIK NE-486
  • Verstijver: BAYER DESMODURRFE
  • Additief: 3-5% op de lijm

(Houd er rekening mee dat de hechting en lijmeigenschappen variëren afhankelijk van de droog- en polijstomstandigheden.

Combinatie van mogelijke migratie en preventieve maatregelen

De geur van organisch (tolueen, styreen, etc.) oplosmiddel kan worden gemigreerd.

Als de gebruikte hoeveelheid organisch oplosmiddel zo klein is als wat normaal wordt gebruikt ten tijde van het proces, zal de geur van nature verdwijnen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over migratie. Als de gebruikte hoeveelheid echter groot is, droog deze dan grondig totdat de geur volledig is verdwenen en vouw en wikkel de boot.

Wanneer PVC-materiaal als onderdelen wordt gebruikt, moet u er rekening mee houden dat het contact van rubber met het PVC migratie van weekmaker in PVC naar rubber kan veroorzaken, wat kan leiden tot bloeien van het rubber. Het wordt aanbevolen om vooraf de contacttest uit te voeren van de materialen die gepland zijn voor gebruik en, wanneer de boot is opgevouwen en verpakt, direct contact van rubber en PVC te vermijden door de polyethyleen voering ertussen te plaatsen.

De boot van Achilles plaatst ook een polyethyleen voering tussen rubber en PVC wanneer de boot is opgevouwen en verpakt.

Opslag methode

Door het hoge gewicht van de stof kan er na langdurige opslag druk ontstaan.

Wanneer de stoffen in stapels worden gestapeld voor opslag, plaatst u de dempingsmaterialen ertussen om de impact op de stof te absorberen. Probeer de kracht niet rechtstreeks op het oppervlak uit te oefenen.

Het is beter dat de stoffen bij opslag niet in stapels worden gestapeld.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd welke Achilles CSM Rubberdoek de juiste keus is voor uw eindproduct of project? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar +31 (0) 252 516 938 of stuur een bericht dan nemen wij contact met u op.

Kontakt

Wendt Agenturen B.V.
Heereweg 21
2161 AC Lisse
Niederlande

Telefon: +31 (0) 252 516 938 
E-Mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Unternehmen

Folge uns

Newsletter